ISTANBUL

5 dana, 4 noćenja sa doručkom

Europski gradovi

Vrsta putovanja

18.03–22.03.2021.

Datum putovanja

Avion

Prevoz

Istanbul je jedini grad na svijetu koji se prostire na dva kontinenta (i to dužinom od 150 kilometara), a broji blizu 15 miliona stanovnika. To je najveći grad u Turskoj i njeno je privredno i kulturno središte. U gradu se mogu izdvojiti tri cjeline: stari evropski dio – Stambol i novi evropski dio – Galat (koje razdvaja zaliv Zlatni rog), i azijski dio grada, koji se nalazi sa druge strane zaliva Bosfor. U evropskom dijelu Istanbula smještene su brojne znamenitosti koje se mogu pogledati i obići, ali prema riječima lokalnog stanovništva najljepši zalazak sunca u Istanbulu vidljiv je sa azijskog dijela. Na pristaništima trajekata koji spajaju 27 morskih luka i koji godišnje prevezu oko 61 milion putnika, od jutra pa do zalaska sunca nalaze se ribari koji odmaraju uz zvukove valova, a na kraju dana uz zalazak sunca. Sve u svemu Istanbul je čarolija koja se mora osjetiti.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, četvrtak (18.03.2021), Sarajevo-Istanbul

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo – Istanbul. Vrijeme leta je u 08:30, avio kompanijom Turkish airlines. Dolazak u Istanbul u 12:30 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela, smještaj. Slobodno vrijeme po dogovoru sa vodičem. Nakon odmora polazak na zajedničku šetnju do starog dijela grada sa posjetom Egipatskom bazaru, Galata mostu, odakle se pruža pogled prema Zlatnom rogu, Galata kuli, Topkapi palati i Bosforu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel po dogovoru. Noćenje.

2. DAN,petak (19.03.2021),Istanbul

Doručak.  Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni obilazak starog grada sa lokalnim licenciranim vodičem: Obilazi se palata Topkapi koja je bila zvanična rezidencija otomanskih sultana u periodu od 1465. do 1853, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom i Kapali čaršija. Aja Sofija se ubraja u jedne od najljepših građevina svijeta. Građena je u razdoblju od 532. do 537.godine i posvećena je Kristu kao personifikaciji Svete Mudrosti. Slijedi obilazak Sultan Ahmetove ili „ Plave džamije “u svijetu poznate po preko 20.000 ručno rađenih plavih pločica iz Iznika koje se nalaze u njenoj unutrašnjosti. Potom se odlazi do Hipodroma nekadašnjeg centra sportskog života Konstantinopolja. Nastavak izleta je šetnja do Kapali čaršije. Slobodno poslijepodne. Fakultativni obilazak Taksima i glavne gradske ulice Istiklal sa brojnim buticima, restoranima i kafićima.  Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN, Subota (20.03.2021) Istanbul

Doručak. BOSFORSKA TURA – Predlažemo fakulativno poludnevno krstarenje Bosphorom ( brod – autobus ) do Tarabije na ulazu u Crno more, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosphorskog prolaza. Nakon plovidbe slijedi posjeta raskošnoj palači Dolmabahce, koja se nalazi na samoj obali Bosphora, okružena francuskim baštama. Sagrađena je u 19. vijeku, a sastoji se od carskih apartmana, ceremonijalne dvorane i carskog harema gdje je živio sultan sa svojom brojnom porodicom. Dolazak u luku te prijevoz autobusom do hotela. . U večernjim satima fakultativni odlazak na “Tursko veče” u nacionalni restoran, večera uz zvuke orijenta, trbušni ples i folklor. Noćenje.

4. DAN, Nedjelja (21.03.2021) Istanbul

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet MINIATURK, PIERE LOTTI I EYUP. Odlazimo do brežuljka Pierre Loti do čijeg vrha dolazimo žičarom. Slobodno vrijeme za odmor u legendarnoj starinskoj kafani iz koje se proteže prekrasan pogled na Zlatni rog i grad. Nakon pauze spuštamo se niz brežuljak kroz islamsko groblje. Na koncu stižemo do Eyüpa, za muslimane najsvetijeg mjesta u Istanbulu. Razgled džamije. Nastavljamo do »Turske u malom« – do Miniaturka, gdje su izgrađene najvažnije zgrade Turske i bivšeg Osmanskog Carstva. Poslijepodne povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. DAN,Ponedjeljak (22.03.2021) Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Transfer za aerodrom u dogovoreno vrijeme. Let za Sarajevo u 20.00h. slijetanje u Sarajevo u 19:50.

CIJENA: 550,00 KM
(first minute ponuda za uplate do 10.02.2021)

Cijena nakon 10.02.2021. iznosi 599,00 KM

Vaše ime (mandatorno)

Vaš Email (mandatorno)

Želim rezervisati aranžman

Vaša Poruka

+387 33 982 300

info@akdeniz-travel.com

 • Let na redovnoj liniji TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo
 • Aerodromsku taksu
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
 • Transfer autobusom od aerodroma Istanbulu do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul
 • Lokalni vodič u Istanbulu u toku realizacije svih fakultativnih (neobaveznih) izleta.
 • Obilazak Egipatskog Bazara, Galata mosta i Taksima, odlazak do Sulejmanija džamije i Kapali čaršije
 • Obilazak Starog grada -Plava džamija, Aja Sofija, Hipodrom, Kapali čaršija i džamija Sulejmanija – 15 EUR
 • Obilazak Taksima – 10 EUR
 • Krstarenje Bosforom – 25 EUR
 • Posjeta Dolmabahce dvorcu – 30 EUR
 • Tursko veče sa večerom i trbušnim plesom – 35 EUR
 • Miniaturk, Eyub džamija i Pierre Lotti – 25 EUR
 • Putničko zdravstveno osiguranje za osobe do 60 godina 2,00 KM po danu, preko 60 do 70 godina 3,00 KM po danu
 • Lični troškovi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu na upit

AKTUELNI ARANŽMANI

Turska – Marmaris

KONTAKT

+387 61 578 379

+387 63 148 255

info@akdeniz-travel.com

ZAPRATITE NAS

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Akdeniz Travel