IZMIR

Efesus, Cesme i Alacati

City break

Vrsta putovanja

05.03-09.03.2021.

Datum putovanja

Avion

Prevoz

Izmir je jedan od najljepših i najlagodnijih deset gradova za život prema odabiru svjetske turističke organizacije, koji se smjestio na zapadnom dijelu Turske odnosno istočnom Sredozemlju. Prema veličini je treći grad u Turskoj, nakon Istanbula i Ankare. Prema vjerovanju, grad je podigao atinski mitski junak Tezej, dajući mu ime po Amazonki Smiyrni.
Izmir je danas moderan kosmopolitski grad, potpuno uređen, sa širokim bulevarima, velikim šoping centrima, šetalištima, sjvetski poznatim lancima hotela, restoranima, kafićima i diskotekama, ali i sa bogatim kulturno-historijskim nasljeđem.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, SARAJEVO – ISTANBUL - IZMIR

Sastanak putnika na Sarajevskom aerodomu 2 sata prije leta. Po dolasku u Istanbul, presjedanje na let za Izmir. Nakon preuzimanja prtljage transfer do hotela, prijava te noćenje.

2. DAN, IZMIR

Nakon doručka slijedi fakultativni poludnevni razgled grada. U pratnji stručnog vodiča posjetit ćemo poznatu Sahat kulu, bazar Kemeralti, otvorenom muzeju pod nazivom Izmir Agora. Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje

3. DAN, IZMIR - EFESUS

Nakon doručka fakultativni izlet u jedan od najbolje sačuvanih antičkih gradova u istočnom Mediteranu. U njemu se nalazilo jedno od Sedam svjetskih čuda, hram posvećen grčkoj boginji Artemidi.

Drevni Efes ili Efesus je izvanredan primjer lučkog grada s morskim kanalom i donjom lukom, zbog čega je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine 2015. godine. Iskopine su otkrile velike spomenike iz doba Rimljana, uključujući Celsiusovu biblioteku, Veliki amfiteatar te ostatke slavnog Artemidinog hrama, jednog od „Sedam svjetskih čuda” koji je privlačio hodočasnike iz cijelog Sredozemlja.

4. DAN, IZMIR – ALACATI – CESME

Nakon doručka, fakultativni izlet u Alacati i Cesme. Maleno selo Alacati smješteno je na slikovitoj obali Egejskog mora, sat vremena vožnje od Izmira. Uske, kamene ulice, raznobojni krovovi kuća koje su priljepljene jedna na drugu te izgledaju kao igračke, prekrasni vrtovi i tirkizno more – ovo mjestašce svojom ljepotom je konkurent najpoznatijim europskim gradovima. Češme je najzapadniji primorski grad u Turskoj smješten na istoimenom poluotoku. Ono po čemu je ovo mjesto jedinstveno, jesu brojni izvori termalne vode prema kojima je i dobio ime Česme (fontana) zbog velikog broja fontana na koje ćete nailaziti tokom posjete sa jedinstvenom arhitekturom. Nakon slobdnog vremena povratak u Izmir. Noćenje.

5. DAN, IZMIR – ISTANBUL – SARAJEVO

Nakon doručka, odjava iz hotela i polazak prema aerodom u dogovoreno vrijeme. Po slijetanju u Istanbul, presjedanje na let za Sarajevo.

CIJENA: 590,00 KM po osobi u DBL sobi

Za rezervacije do 21.01.2021.

 

CIJENA: 670,00 KM po osobi u DBL sobi

Za rezervacije nakon 21.01.2021.

Vaše ime (mandatorno)

Vaš Email (mandatorno)

Želim rezervisati aranžman

Vaša Poruka

+387 61 578 379

+387 63 148 255

info@akdeniz-travel.com

  • Povratna avio karta na relaciji Sarajevo-Izmir-Sarajevo (via Istanbul)
  • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
  • 4 noćenje sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u centru grada
  • Doplata za jednokrevetnu sobu
  • Fakultativni izlet
  • Putno-Zdravstveno osiguranje
  • Individualni troškovi i napojnice

AKTUELNI ARANŽMANI

Turska – Marmaris

KONTAKT

+387 61 578 379

+387 63 148 255

info@akdeniz-travel.com

ZAPRATITE NAS

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Akdeniz Travel