KOTOR I BUDVA

Perast-Cetinje-Podgorica-Bar-Tivat

1.mart

Vrsta putovanja

27.02-01.03.2021.

Datum putovanja

Autobus

Prevoz

Crna Gora poznata je po svojoj morskoj obali i ljetovalištima kao što su Kotor i Budva. Pored obale, mnogo kulturno-historijskog nasljeđa se može vidjeti, kao što su drevni mozaici u Risanu, ostaci Rimskog naselja Duklja u blizini Podgorice ili nekadašnji kraljevski grad Cetinje.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN - SARAJEVO – PERAST - KOTOR

Sastanak putnika u jutranjim satima na dogovorenom mjestu. Vožnja prema Crnoj Gori preko Mostara i Trebinja. Dolazak u Perast – čudesni mali zaljevski grad s bogatom pomorskom prošlošću, nizovima baroknih palata, i sa čak dva ostrva ispred – od kojih je svako priča za sebe. To je barokni grad-muzej. Nakon šetnje kroz Perast, nastavljamo vožnju kroz Bokokotorski zaljev prema Kotoru – gradu trgovaca i čuvenih moreplovaca koji ima dosta toga da ispriča. Stari grad Kotor je najbolje sačuvana srednjovjekovna urbana sredina tipična za gradove nastale u XII i XIV vijeku. Srednjovjekovna arhitektura i mnogobrojni spomenici kulturnog nasljeđa uvrstili su Kotor u UNESCO – ov spisak „Svetske prirodne i kulturne baštine“. Kroz čitav grad prostiru se građevine, isprepletane uličicama i trgovima. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Budvi. Dolazak u hotel i noćenje.

2.DAN - BUDVA – CETINJE – PODGORICA - BAR

Budva se smatra jednim od najstarijih naselja na Jadranskoj obali. Najpopularnije je odredište u cijeloj Crnoj Gori, što nije čudno s obzirom da se radi o centru za razgledavanje i kulturni turizam, ali i mjestu s intenzivnim noćnim životom i brojnim plažama.

Nakon doručka, cijelodnevni izlet u Cetinje, Podgoricu i Bar (fakultativno). Cetinje je centar Stare Crne Gore, najvažniji je grad u historiji ove države i njen najčešće glavni grad. Prema Ustavu Crne Gore iz 1992. nosi počasni naslov “Prijestonica Crne Gore”. Nakon kratke šetnje nastavljamo prema Podgorici – najvećem i glavnom gradu Crne Gore. Nalazi u sjevernom dijelu Zetske kotline, u središtu Crne Gore, na raskrsnici nekoliko značajnih putnih pravaca koji vode od mora, ka kontinentalnom dijelu zemlje. Nakon šetnje i slobodnog vremena u Podgorici, nastavljamo prema Baru – grad maslina, pomorska kapija Crne Gore, vjekovno ognjište suživota, bez obzira na vjeru i naciju, Bar predstavlja spoj modernosti, tradicije i ljepote. Bogata kulturno-istorijska tradicija sjedinjena je na prostoru Bara sa jedinstvenim darovima prirode, povoljnom klimom i izuzetnim geografskim položajem. Povratak u Budvu. Noćenje.

2.DAN - BUDVA – TIVAT - SARAJEVO

Nakon doručka, odjava iz hotela i slobodno vrijeme za uživanje uz kafu te šetnju uz more. Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme te polazak prema Tivtu – najmlađi grad u Boko-kotorskom zalivu, osnovan je u podnožju planine Vrmac, koja ga razdvaja od grada Kotora. Nekada je bio ljetovalište vladara, plemića i pjesnika. I danas Tivat pripada gradovima u kojima najčešće odsjedaju bogataši što pokazuje i jedan od najvećih projekata u Crnoj Gori – Porto Montenegro – ekskluzivni marinski i nautički raj na Mediteranu, nudi luksuzne rezidencije uz obalu te luksuzne trgovine i vrhunske događaje. Slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA
175,00 KM

+387 61 578 379

info@akdeniz-travel.com

Vaše ime (mandatorno)

Vaš Email (mandatorno)

Želim rezervisati aranžman

Vaša Poruka

  • prijevoz modernim turističkim autobusom
  • 2 noćenja sa doručkom u Budvi u dvokrevetnoj sobi (Hotel 4*)
  • Usluge organizacije putovanja
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu
  •  Putničko zdravstveno osiguranje
  •  Individualne troškove
  • Fakutativne izlet Cetinje-Podgorica-Bar 25,00 EUR po osobi

AKTUELNI ARANŽMANI

Turska – Marmaris

KONTAKT

+387 61 578 379

+387 63 148 255

info@akdeniz-travel.com

ZAPRATITE NAS

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Akdeniz Travel