CRNOMORSKA REGIJA

Trabzon – Uzungol - Ayder Plateau

Kružno putovanje

Vrsta putovanja

Svaki dan

Datum putovanja

Avion

Prevoz

Crnomorske obale Turske, koje se provlače pored planina prekrivene su gustim, zelenim šumama, dolinama i ravnicama. Polja čaja, lješnjaka, duhana i kukuruza, paralelno su raspoređena naspram autoputa,  uskih obala, uvala, sela i plaža. Cijela crnomorska regija je pravi prirodni dragulj i svaki grad ima nešto za ponuditi.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, SARAJEVO – ISTANBUL - TRABZON

Sastanak putnika na Sarajevskom aerodomu 2 sata prije leta. Po dolasku u Istanbul, presjedanje na let za Trabzon. Nakon preuzimanja prtljage transfer do hotela, prijava te noćenje.

.

2. DAN, TRABZON

Nakon doručka slijedi cijelodnevni razgled Trabzona.

Krećemo od Svete Sofije, crkve iz 13. stoljeća koja sadržava izvanrednu kolekciju vizantijskih fresaka, a u današnje vrijeme ova crkva se koristi i kao džamija i kao crkva. Zatim ćemo posjetiti “Ataturk Mansion”, slikovito brdašce. Obilazak dalje nastavljamo posjetom prodavnici „Telkari & Kazaziye“, to je lokalna proizvodnja ručno izrađeniog nakita. Nakon toga posjetit ćemo „Botanički vrt“, a zatim uživati ​​u panoramskom pogledu na grad sa „Boztepe“, koji se nalazi iznad grada te jezero Sera u okrugu Akçaabat. Potom slijedi slobodno vrijeme za ručak i razgledanje. Za ljubitelje shoppinga, obilazak možemo upotpuniti posjetom tržnom centru. Nakon obilaska transfer do hotela. Noćenje u Trabzonu.

3. DAN, TRABZON – UZUNGOL

Nakon doručka u hotelu, prvo ćemo posjetiti poznatu fabriku čaja u crnomorskom regionu gdje ćete moći okusiti jedinstveni turski svježi čaj, a zatim idemo u trgovinu Natural gdje gosti mogu pronaći organske bio proizvode. Nakon toga nastavljamo putovanje posjetom „Konjskoj farmi“ gdje gosti mogu uživati ​​u jahanju, zatim dolazimo do „Uzungol jezera“ koje iza sebe ostavlja ljepotu i evropskih Alpa sa strmim padinama i zadivljujućim šumskim krajolikom. Posjećujemo „Umjetne vodopade“ odakle možete uslikati spektakularne krajolike.  Najljepše fotografije možete uslikati sa terase s gornje strane jezera gdje ćemo imati i slobodno vrijeme za ručak i samostalno razgledavanje. Pri povratku iz Uzungola, posjetit ćemo historijski “Osmanski most” kao konačnu stanicu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, STORM - AYDER PLATEAU

Nakon doručka, današnji dan započinjemo posjetom “Surmene Knifes Store”. Nakon toga naša stanica će biti „Proizvodnja i prodaja tradicionalne Rize odjeće“. Avanturisti ovaj dan mogu iskoristiti za neke od aktivnosti na rijeci Storm kao što su rafting ili zipline, a zatim dolaskom u Ayder na ručak i slobodno vrijeme za razgledavanje grada. Povratak u Trabzon. Noćenje.

Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme te polazak prema Sarajevu.
Noćna vožnja kroz Srbiju i BiH

5. DAN, TRABZON – ISTANBUL – SARAJEVO

Nakon doručka, odjava iz hotela i polazak prema aerodom u dogovoreno vrijeme. Po slijetanju u Istanbul, presjedanje na let za Sarajevo.

CIJENA ARANŽMANA
već od 890,00 KM

Vaše ime (mandatorno)

Vaš Email (mandatorno)

Želim rezervisati aranžman

Vaša Poruka

+387 61 578 379

info@akdeniz-travel.com

  • Povratna avio karta na relaciji Sarajevo-Trabzon-Sarajevo (via Istanbul)
  • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
  • 4 noćenje sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu 4*
  • Razglede prema programu
  • Doplata za jednokrevetnu sobu
  • Fakultativni izlet
  • Putno-Zdravstveno osiguranje
  • Indiviudalni troškovi i napojnice

AKTUELNI ARANŽMANI

Turska – Marmaris

KONTAKT

+387 61 578 379

+387 63 148 255

info@akdeniz-travel.com

ZAPRATITE NAS

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Akdeniz Travel